Пазарът с преминаващ влак в Тайланд – Маеклонг

от turist

По света има много интересни пазари, но такъв определено не бяхме виждали. От двете страни на релсите се редят сергии с различни продукти. Понеже пазарът е извън града, тук цените са безумно ниски, а продуктите пресни. Продават се плодове, риба и морски деликатеси, месо, като в повечето случаи се транжира направо пред вас. И не няма хладилни камери, в които да се съхранява, но затова пък се изкупува изключително бързо и няма време да се развали.

Пазарът се нарича Маеклонг и през него по два пъти на ден преминава влак. Защо ли? Ами някога това си е било обикновен пазар. Но властите решили, да удължат линията на влака, като той трябва да мине точно през пазара. Но това, не само че не изгонило търговците, а направило пазара още по-атрактивен. Малко преди да дойде влакът, всички сергии започват да се отдръпват назад, за да направят място на железницата. Те са със специални конструкции на колела, за да могат бързо да се прибират, а шатрите над главите се сгъват.

Влакът преминава буквално на сантиметри от нас. Движи се бавно, но сме се наблъскали един до друг и затаили дъх, защото няма никакво място за мърдане. След влака, за броени секунди пазарът връща предишния си облик.

Малко по-надолу по линията е и самата гара, която също е туристическа атракция. Покатерени от всички страни, туристите се снимат с малката железница.

Гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни ТУК

 

СТАТИИ И ВИДЕО ЗА ТАЙЛАНД:

Щурият Патонг на о. Пукет  

Защо красивият Phuket town се пренебрегва от туристите?

Голям ли е Големият Буда на о. Пукет?

Phi-Phi island и морските цигани

Къде да спим и какво да ядем на о.Пукет

Опасен плаж на о-в Пукет

Местим се на о-в Пукет?

В клетката на тигъра и баня със слон?

Carnival Magic на о-в Пукет с 9 световни рекорда на Гинес

3D музей в Пукет и празници по тайски

Плаващ пазар в Тайланд

Островът на Джеймс Бонд в Тайланд

Коледни празници на о-в Пукет в Тайланд

Тайландско приключение – закъсахме с лодка насред морето

Тайландските Малдиви – Koh Lipe, ни разочарова…

Полет над о-в Пукет и плуване с делфини 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете