Прага, един от най-красивите градове

от turist

Прага е признат за един от най-красивите градове в света. Още Моцарт е бил впечатлен от многообразието на Златния град: “Всеки ден се прибирам вкъщи по един и същ път и винаги, и отново откривам нещо ново”. Прага действително създава усещането, че прекрачваш прага на вълшебен свят, изтъкан от романтика, старинна красота, приказност.

Чарът на този град е необясним, вълнуващ и запомнящ се. Да откриеш Прага – това означава да признаеш, че си подвластен на незабравимата й аура, на оживеното многообразие, на хармоничното и необикновено съчетание между старинност и модерен живот.

В това предаване на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ зрителите ще имат възможността да видят безумно красивата сграда на градския дом, централния площад на стария град, астрономически часовник, който работи вече 600 години, готическа катедрала, най-старата синагога в Европа, Вацловския площад със скъпи бутици и световно известният Карлов мост с 30 статуи на светци.

Неслучайно този град е пленил Моцарт, Дворжак, Кафка, Милош Форман и е бил вдъхновение за незабравимиПрага, Чехия, Златен град творби в световен културен план. Златният град е притегателен център за творческата интелигенция от цял свят. Той е съчетал исторически паметници, архитектурно, интелектуално и духовно наследство.

ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ продължава разходката из този град, излязъл сякаш от някоя приказка и екипът се отправя към другата страна на Прага – дворецът, в който сега се помещава парламентът, лятната резиденция на кралица Ана, подарък от съпругът й Фердинанд, най-величествената готическа катедрала, дело на най-добрите майстори и изключително колоритната златна улица.

В сградите на двореца се крие и едно много весело място, връщащо посетителите си към детството – Музеят на играчките. На първият етаж са експонирани играчки запазени от 18 век, а на вторият историята на кукла Барби, първият модел и уникални колекции от кукли, струващи милиони.

Градът на стоте кули е една от най-добрите дестинации в Европа. И има защо.

Всичко това ще видите в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни тук


 

ОЩЕ СТАТИИ И ВИДЕО

Прага – един от най-красивите градове 

Прага и нейната магия – 2 част 

Красивата и неповторима Прага 

Коледните базари в Дрезден 

Може също да прочетете